Er der én ting min kære papa lærte mig så er det så sandelig kunsten at lave mad og ydermere ITALIENSK MAD.
Jamen, hvorfor Simon? Spørg du
Godt du spørg. Svarer jeg.
Fordi mad er så meget mere end bare mad. Det er fællesskab. Det er livskvalitet. Det er ro og fordybelse. Det er en mulighed for at blære sig fuldstændig uansvarligt og herligt.
Nå men herfra er der vel kun at give dig en opskrift på lasagne så du tror det er løgn. En opskrift som du bør advare dine gæster om vil ændre deres liv. Buon appetitto!
Ragú = (Kødsovs):
2dåser hakkede økologiske tomater
3-4 hvidløg
1 stort løg
Tomatpuré, et par teskeer
Økologisk ekstra jomfru olivenolie
En håndfuld basilikum
En håndfuld rosmarin
En god sjat vino
1-2 gulerødder
1-2 stængler bladselleri
1 pakke økologisk dansk hakket okse
Bechamelsauce
Smør
Hvedemel
Havre eller sødmælk, skummetmælk er absolut bandlyst
Andiamo!
Hvad skal jeg sige. Hak det hele som du ønsker. Olie på panden. Svits det igennem. Tilsæt vino. Svits videre. Nyd duften. Elsk livet. Kom så tomat på. Lad det simre en times tid.
Bechamelsauce laves med smør på panden. Tilsæt mel til det er en godt klistret blanding. Tilsæt så hvide til en tyk sovs.
Byg op lag på lag. Gerne 5-6 lag hvis du vil være i verdensklasse. 2-4 lag så er det useriøst.
I ovnen og godt med Parmigiano Regiano på toppen.
Psssst…
Serverer du med frisk focaccia, hvidløgsbrød eller bruscetta bør du måske ha hjertestarteren klar, da dine gæster slet ikke vil forstå hvordan noget så lækkert kan lade sig gøre!
Skriv et svar